Šperky

Šperky

Nielen skrášľujúcu, ale aj ochrannú úlohu mali šperky v dejinách ľudstva už od praveku. Magický, obradový či symbolický význam ale aj praktické využitie robia šperk obľúbeným doplnkom dodnes. V Rožňave, v Gemerskom osvetovom stredisku, v rámci Remeselníckeho inkubátora tvoria šperkárky súčasnými technikami šperky, ktoré vychádzajú z tradície. Jana Pataráková ich postupne oslovila a v našej rubrike počas štyroch týždňov aj predstaví:

70sukieň šperky Cintelová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mužom, ktorý presvedčil meď, že to pôjde podobrotky zdobiť ľudí šperkami, je Jozef Sikora. Aj on spolu vystavuje na výstave Šperky s nádychom tradície v Dome remesiel v Košiciach. Jana Pataráková ho oslovila priamo pri vitríne s jeho šperkami:

70sukieň šperky Sikora Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Šperkárky z Gemera, ktoré vystavujú svoje diela na výstave Šperky s nádychom tradície v Dome remesiel v Košiciach sa svojimi dielami aj ozdobili. Jana Pataráková jednu z nich oslovila pri vitríne s jej šperkami:

70sukieň šperky Csuporiová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Šperky s nádychom tradície je názov výstavy remeselných výrobkov šperkárok z Remeselníckeho inkubátora v Rožňave. Postupne sme vám predstavili niekoľko šperkárok, ktoré tam vystavujú a dnes naše krášlenie sa šperkami uzavrieme. Jana Pataráková obdivovala:

70sukieň šperky Palme Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame