Víťazi 39. ročníka súťaže Košický zlatý poklad sú známi

Víťazi 39. ročníka súťaže Košický zlatý poklad sú známi

Víťazom 39.ročníka autorskej pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2023 sa stala skupina God bless dumplings s piesňou Zabijeme splín. Víťaz si odniesol šek na 1200€ a možnosť nahrať súťažnú skladbu v nahrávacom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave. 2.miesto a finančnú odmenu 900€ získala skupina Slovak tea s piesňou PositiviTea. 3.miesto a finančnú odmenu 600€ získal Mišo Kamenský s piesňou Náhodný pocestný. Cenu za najlepší text a odmenu 200€ získal Mišo Kamenský za pieseň Náhodný pocestný. Cenu Rádia Slovensko – 50 odvysielaní skladby v Rádiu Slovensko do 30.6.2024 získala kapela Voising s piesňou Mávam. Študentskú cenu- Cenu východoslovenských rozhlasových štúdií získala skupina Sound-Clown s piesňou Zrkadlo.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Porota finálového večera rozhodovala v zložení Katarína Koščová (speváčka, textárka a hudobníčka), Sima Magušinová(speváčka, textárka a hudobníčka), Veronika Rabada (speváčka), Martin Husovský (skladateľ, spevák a hudobník), Adrián Harvan (skladateľ, dirigent, aranžér a multiinštrumentalista), Dominika Semaňáková (SOZA) a Roman Bomboš (intendant Rádia Slovensko, hudobný recenzent a moderátor). Garantom ceny za najlepší text bol textár a spisovateľ Daniel Hevier.

Finálový večer sa uskutočnil v sobotu 21.októbra v Kasárňach/Kulturpaku v Košiciach a v priamom prenose ho mohli sledovať poslucháči a poslucháčky Rádia Slovensko, Rádia Regina Východ, Rádia Regina Stred a diváci cez stream na webe RTVS. Porota vo viacerých kolách vyberala zo 177 prihlásených piesní. Do finálovej dvanástky sa napokon dostala šestica priamo postupujúcich piesní a šestica piesní, za ktorú hlasovali poslucháči a poslucháčky Rádia Slovensko. Hudobnými hostkami boli Slávka Tkáčová, víťazka KZP 2022 a Sima Magušinová so svojou skupinou. Vyhlasovateľom súťaže je Štúdio RTVS Košice.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame